Parterapi

Parterapi

Hverdagen i familien går indimellem stærkt, og kan have negativ effekt på parforholdet. Tit befinder man sig i en trummerum, og en følelse af at tingene kører i ring. Konflikter og stridigheder vokser på trods af forsøg på at tale om det, og går ofte endnu mere i hårdknude og en følelse af fastlåshed og "nu gør du det igen". Mange par oplever, at det sommetider kan være vanskeligt at forstå hinandens måder at få sagt tingene på. Der opstår misforståelser, som kan være svære at rede ud, og som kan give en følelse af at være alene i forholdet.


I sådan nogle situationer er det ofte hjælpsomt at tale med en person, der ikke er en del af konlikterne, så man igen kan blive nysgerrige på hinanden, og sammen skabe det liv man ønsker sig. Eller blive enige om at gå fra hinanden.


Min forståelse er at konflikter altid er flertydige, og at det aldrig er en af parterne der er skyld i problemerne. Derfor sørger jeg for at rammen for samtalen, skaber rum for at man kan lytte til hinanden og gennem det opnå en større forståelse for hinanden.